Skip to main content
Straipsniai

Kodėl šis tinklaraštis

By 2020 August 20December 1st, 2022No Comments

Šios mintys, šis tinklaraštis skirtas žmonėms, savo gyvenimą siejantiems su darbu ir karjera organizacijose. Jos turėtų būti artimesnės tiems, kurie save mato kaip priimančius kasdieninius bei ilgalaikius valdymo sprendimus ir juos įgyvendinantiems, tiems, kurie nori siekti vadovo karjeros organizacijose, ir jų vadovams.

Dažniausiai tai sprendimai dėl to, ko sieksime, kada ir ką darysime, kokiais žingsniais, kokias profesines kompetencijas, resursus tam reikia pasitelkti.  

Kiti sprendimai, kurie labai svarbūs, bet, deja, dažnai nustelbiami „degančių“ klausimų, yra sprendimai, susiję su organizacijų, kolektyvų potencialo vystymu. Kalbu apie sprendimus, lemiančius, kokias kompetencijas vystome, produktus, paslaugas, įrankius diegiame, tikėdamiesi, kad visa tai bus svarbu ir pasiteisins ateityje.  

Trečia sprendimų grupė, kuri dar rečiau matoma ir dažniausiai paliekama savieigai, yra susijusi su aukštu kolektyvo darbingumo palaikymu kasdieninėje veikloje. Tai sprendimai dėl bendro gyvenimo ir bendradarbiavimo organizacijose. 

Tikiuosi, kad tai, ką rasite šiame tinklaraštyje, kažkam padės atpažinti esamas situacijas, kitiems patvirtins žinomas tiesas, dar kitus privers susimastyti, leis pamatyti tuos pačius dalykus kitaip 

Tikiuosi, kad šis tinklaraštis skaitančiųjų gyvenimą organizacijose padarys sąmoningesnį, o sprendimus geresnius.  

Požiūriai, nuostatos, susiformavo daugiau nei dvidešimt metų užimant vadovo poziciją. Paskutinius šešiolika metų praleidau verslo organizacijose, kurios veikė įvairiose šalyse, kuriose dirbo daugiau nei keli tūkstančiai darbuotojų ir kurių apyvartos buvo skaičiuojamos šimtais milijonų eurų. Greta vadovaujamo darbo nuolat domėjausi organizacijų vadyba ir bandžiau suprasti platesnį kontekstą nei būtina tiesioginio darbo metu. Taip žingsnis po žingsnio įgijau ne vieną aukštojo mokslo diplomą ir pažymėjimą, liudijantį apie mano žinias. Be to, daugybę dalykų studijavau savarankiškai ar atskiruose kursuose. 

Prieš kelerius metus dingtelėjo mintis, kad būtų verta patirtimi ir žiniomis pasidalinti su tais, kurie ruošiasi eiti ar jau eina panašiu keliu. Pastebėjau, kad tie, su kuriais jomis pasidalinau, atrado kažką įdomaus, vertingo, pritaikomo sau. Laiko tam skirti nesugebėjau. Vis pasižymėdavau įdomesnes mintis, kol jų susikaupė netoli šimto. Žinojau, kad prie jų kada nors grįšiu. Panašu, kad atėjo laikas padaryti tai, kas jau seniai kirbėjo. Mokymai vadovams, verslo konsultavimas bei šis tinklaraštis bus sekančio gyvenimo periodo tikslas.

Didelės įtakos šiam sprendimui turėjo ir dukros Dovilės skatinimas daryti tai, kas patinka. Ji daug prisidėjo prie šio tinklaraščio atsiradimo ir toliau prisideda jį kurdama drauge su manimi.  

Mūsų tinklaraščio mintis galite rasti ir mūsų asmeniniuose „LinkedIn“ profiliuose ir „Facebook“ grupėje. 

Darius Samuolis ir Dovilė Samuolytė 


MOKYMAI:

Leave a Reply